RESEPI CARROT CAKE
pastikan anda menggunakan paddle
(Bahan A)
150gm Egg
150gm Milk
300gm Custor sugar
1cubit garam
beat selama 10 minit -medium
(Bahan B)
180gm Oil
1tsp Vanilla
campur ke dlm bahan A dan sambung beat -slow
(bahan C)
250gm Soft Flour(sieve)
1tsp B.powder
1tsp B.soda
1tsp Cinnamon
campur kedalam bahan A dan B beat slow
(bahan D)
200gm carrot parut
100gm chopped walnut
campur kedalam semua bahan A ,B dan C beat slow sehingga sebati
bakar pada suhu 160°-170° mengikut oven selama 50 minit.
---
Chesse dapdap for topping
250gm Cream Chesse
beat selama 10minit-medium
60gm Butter
100gm icing sugar
1/2 lemon zest
2tsp lemon juice
campur kesmua ini ke dalam cream cheese tersebut sehingga sebati.
250gm Cream Chesse
beat selama 10minit-medium
60gm Butter
100gm icing sugar
1/2 lemon zest
2tsp lemon juice
campur kesmua ini ke dalam cream cheese tersebut sehingga sebati.
dan last sekali bolehlah hiaskan cake carrot kita tu dengan topping chesse ni. confirm sekali rasa nak lagi. hee.
semoga resepi ini memberi manfaat . terima kasih.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan